Jawel, ook wij hebben cookies. Zowel in de snoeplade van Symposion als hier op deze site.
We gebruiken enkel de cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren.

Akkoord Of bekijk ons privacybeleid.

Toostdoos - witte wijn
om te toosten

  •     2 glaasjes (22cl) om te toosten
  •     met een klein flesje wijn om te delen
  •     rode wijn Marrenon – Terroir d’Altitude Chardonnay 25cl
  •     met toostkaart en klein kaartje
  •     bedacht en vormgegeven door Symposion
€ 27,00
Met een mooie lichtgele kleur heeft deze Chardonnay een zeer aromatische neus van exotisch fruit (ananas) en citrusfruit (vooral citroen). In de mond is deze wijn vettig en fris, met een goede moelleux-aciditeit balans en een lange afdronk. Dit is een mooi voorbeeld van hoe een Chardonnay van nature zou moeten zijn.
De Luberon, gelegen op een grotere hoogte, is frisser en beter in staat om de zuurgraad te behouden in wijn. Deze zijn fris, fruitig en vaak met een grote levendigheid en dus veel lichter dan andere witte wijnen uit het Rhône dal. Daardoor gaan deze wijnen heel goed met schelpdieren en eenvoudige visgerechten: ze zijn gewoon uitstekend als aperitief.
Oogst begin september tijdens de nacht. Maceratie met pel gedurende 12 uur op lage temperatuur om aroma’s en complexiteit te laten toenemen. Daarna wordt de most gefermenteerd (14-16 °C) en gerijpt op de fijne droesem. Deze wijn is afkomstig van terroirs van de Luberon en Ventoux gebied, gelegen in het oostelijke Rhône dal in het hart van de Provence.

Laat je inspireren